רחוב עמק יזרעאל. צילום: מקסים קסייננקו

כמות של חודש בלילה אחד: כך היכתה ביירון באשקלון

107 מילימטרים של גשם ירדו הלילה באשקלון - כמות שבדרך כלל יורדת במשך חודש ינואר שלם, רחובות הפכו לנהרות זורמים והחמ"ל העירוני פעל כל הלילה: כך עברה הסופה ביירון על אזור אשקלון

פורסם בתאריך: 12.12.25 14:07

הסופה ביירון היכתה באשקלון בעוצמה חריגה במיוחד. כ-107 מילימטרים של גשם ירדו באשקלון בלילה אחד בלבד – כמות עצומה השווה לכל כמות הגשם שיורדת בממוצע במשך חודש ינואר שלם באשקלון. גם בשעות אלה ממשיך לרדת גשם בעיר.

ראש העיר שיבח את פעולת הצוותים

ראש העיר תומר גלאם שיבח את עבודת הצוותים העירוניים יחד עם גורמי הביטחון, החילוץ וההצלה: "הסופה עדיין כאן אבל חשוב לנו לעצור רגע ולומר תודה גדולה לעובדי העירייה וחברות הבת שגם תחת גשם כבד וחריג, פעלו לאורך כל הלילה והיום במסירות ובמקצועיות כדי לסייע לתושבים, לצמצם מפגעים ולהחזיר את העיר לקדמותה".

הוא הוסיף: "תודה על המאמץ הניכר, העבודה הבלתי מתפשרת בשטח והאכפתיות למען תושבי העיר. שנזכה לשבת מלאה בגשמי ברכה, שבת חמימה ונעימה. שמרו על עצמכם ובכל צורך, פנו אלינו במוקד העירוני שזמין עבורכם 24/7. שבת שלום".

עובדי עיריית אשקלון. צילום: דוברות עיריית אשקלון

עובדי עיריית אשקלון. צילום: דוברות עיריית אשקלון

רחובות אשקלון הפכו לנהרות זורמים

החל משעות הערב אמש, ירדה באשקלון כמות חריגה מאוד של מי גשמים ומוקדי הצפות נרשמו בכל רחבי העיר. הרחובות הפכו לנהרות זורמים, מכוניות נעלמו כמעט לגמרי מתחת למים, והתושבים התקשו להגיע ליעדים בעיר.

ההצפות פגעו בשכונות שונות ברחבי אשקלון. בין הרחובות שנפגעו קשה: רחוב אבא אחימאיר בשכונת ברנע, שדרות יצחק רבין, רחוב האריה בשכונת נאות אשקלון, רחוב עמק יזרעאל בשכונת אגמים, אזור גן הוורדים ועוד. בכל הרחובות נרשמו תמונות דומות – מים עולים על גדותיהם ומציפים שטחים נרחבים, כשגגות רכבים מבצבצים מבעד למים, רכבים שמנסים לחצות שלוליות מים שמגיעים להם לחלונות.

רחוב עמק יזרעאל. צילום: מקסים קסייננקו

רחוב עמק יזרעאל. צילום: מקסים קסייננקו

צומת נאות אשקלון. שימוש לפי סעיף 27א'

צומת נאות אשקלון. שימוש לפי סעיף 27א'

רחוב האריה. צילום: אילנית לוי בוהדנה

רחוב האריה. צילום: אילנית לוי בוהדנה

בשכונת אגמים תועדו תושבים בסצנות יוצאות דופן: חלק מהם יצאו לשוט עם קיאק ברחוב המוצף, ואחרים קפצו למים כמו בבריכה. התמונות הללו העידו על חומרת המצב.

ראש העיר פתח את החמ"ל העירוני

לאור המצב הבעייתי, פתח ראש העיר תומר גלאם את החמ"ל העירוני במהלך הלילה וקיים במקום הערכת מצב. עובדי העירייה טיפלו בתלונות הרבות ופעלו בשטח כדי להחזיר את המצב לקדמותו.

בעירייה מסרו כי "במהלך הלילה טיפלו עובדי העירייה המסורים בפניות רבות שהתקבלו מתושבים בגין הצפות בביתם, סיפקו משאבות והחזירו את המוקדים החמים לקדמותם במקצועיות וביעילות. גם בשעה זו פועל החמ״ל העירוני והצוותים בשטח בכוחות מתוגברים על מנת לעמוד מקרוב אחר כל פנייה שתעלה מהשטח".

בעירייה מבהירים כי עובדי עירייה פועלים גם בשעות הבוקר לאיתור מפגעים בדגש על מוסדות החינוך, זאת בהתאם להנחיית ראש העיר תומר גלאם. בעקבות פניות תושבים, מבהירים בעירייה כי יום הלימודים היום מתקיים כרגיל.

עשרות נפגעים חולצו בבית שקמה

סמוך לאשקלון, ביישוב בית שקמה, התרחש אירוע חילוץ משמעותי כתוצאה מהצפות קשות. עשרות תושבים נלכדו בבתיהם ונזקקו לחילוץ על ידי 15 צוותי חילוץ של כבאות והצלה, בסיוע יחידת החילוץ להבה וגורמי חירום נוספים.

חילוץ בבית שקמה. צילום: כב"ה

חילוץ בבית שקמה. צילום: כב"ה

צוותי מד"א ואיחוד הצלה פינו סך הכל 23 נפגעים לבתי החולים, רובם במצב קל עם סימני היפותרמיה, כאשר ביניהם גבר כבן 60 במצב בינוני וארבעה ילדים.


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.