רון יונתן רויטמן ז"ל

אבל כבד באשקלון: סמ"ר רון יונתן רויטמן נפל בפיגוע

שני לוחמים נפלו היום בפיגוע ליד חברון. הלוויתו של הלוחם מאשקלון תיערך ביום ראשון

פורסם בתאריך: 23.10.26 16:02

הותרו לפרסום שמותיהם של שני לוחמי צה״ל שנפלו הבוקר בפיגוע ירי בכביש 35, סמוך לצומת יהודה בדרך לחברון. הודעה נמסרה למשפחותיהם.

סמ״ר רון יונתן רויטמן, בן 23 מאשקלון, היה מפקד כיתה בגדוד ארי (775) של חטיבת החילוץ. סמל יובל שי סוילם, בן 20 מהוד השרון, היה לוחם באותו גדוד.

באירוע נפצעו באורח קל שלושה לוחמים נוספים מהגדוד. הם פונו לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, ומשפחותיהם עודכנו.

הלווייתו של רון תיערך ביום ראשון

הלווייתו של סמ״ר רון יונתן רויטמן ז״ל תיערך ביום ראשון, 25.10.26. פרטים נוספים יימסרו בהמשך.

עיריית אשקלון, בשיתוף מועצת הנוער, תלווה את רון ז״ל בדרכו האחרונה, עם דגלי ישראל בכביש הגישה לבית העלמין.

"העיר אשקלון מרכינה את ראשה"

ראש העיר אשקלון, תומר גלאם, ספד ללוחם, תושב העיר: "העיר אשקלון מרכינה את ראשה וכואבת על נפילתו של סמ״ר רון יונתן רויטמן ז״ל, תושב העיר, לוחם בגדוד ארי (775), חטיבת החילוץ של פיקוד העורף שנפל בקרב על הגנת המולדת בצומת יהודה. בן 23 בנופלו".

עוד הוסיף גלאם: "רון הותיר אחריו הורים ואחים ואחיות שבורי לב. עיריית אשקלון תלווה את המשפחה בשעתה הקשה ותעמיד לרשותה את כל הסיוע הנדרש. יהי זכרו של רון ברוך ונצור בלבנו לעד".

הפיגוע הבוקר בצומת יהודה

הבוקר, בשעה 07:15, התקבל דיווח במוקד החירום 101 של מד״א על פיגוע ירי סמוך לצומת יהודה, לכיוון חברון. צוותי מד״א, בהם צוותים באמבולנסים ממוגני ירי, הגיעו לזירה והעניקו טיפול רפואי לנפגעים בשיתוף כוח הרפואה של צה״ל.

חובשים ופאראמדיקים של מד״א טיפלו בחמישה נפגעים, בהם שניים במצב אנוש ומותם נקבע בהמשך, וכן שלושה פצועים במצב קל. הפצועים פונו לבתי החולים שערי צדק והדסה עין כרם. שני המחבלים חוסלו על ידי כוחות הביטחון בזירה.

"הגענו לזירה קשה"

צוריאל אדרי, חובש רפואת חירום במד״א, נכנס לזירה באמבולנס ממוגן ירי. הצוות סייע בחילוץ הפצועים והעלה לאמבולנס צעיר בשנות ה־20 לחייו, מחוסר הכרה, עם פצעי ירי ובמצב קשה מאוד. פצוע קשה מאוד נוסף טופל על ידי כוחות הרפואה של צה״ל בניידת טיפול נמרץ.

אדרי סיפר: "הגענו לזירה קשה כשעדיין מתנהל ירי בשטח. נכנסנו עם האמבולנס ממוגן הירי של מד״א ומיד התחלנו לסייע בחילוץ הפצועים. העלינו לאמבולנס צעיר בשנות ה־20 לחייו כשהוא מחוסר הכרה, עם פצעי ירי ומצבו קשה מאוד, והענקנו לו טיפול רפואי. חילצנו פצועים נוספים לאמבולנסים של מד״א שהגיעו למקום והחלו מיד בפינוי לבתי החולים. פצוע קשה מאוד נוסף טופל על ידי כוחות הרפואה של צה״ל בניידת טיפול נמרץ".

חנן מאיר, פאראמדיק במד״א, טיפל בצעיר בשנות ה־20 לחייו, בהכרה מלאה, עם פצעי ירי בגפיים התחתונות, ופינה אותו לבית החולים במצב קל ויציב. מאיר סיפר: "העלו לנו לניידת טיפול הנמרץ צעיר בשנות ה־20 לחייו, בהכרה מלאה, עם פצעי ירי בגפיים התחתונות. הענקנו לו טיפול רפואי שכלל עצירת דימומים ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו קל ויציב. פצוע נוסף במצב קל גם הוא צעיר בשנות ה־20 לחייו, פונה עם פציעות ירי בגפיים התחתונות".

אברהם איתן שטרן, חובש רפואת חירום במד״א, טיפל בצעיר כבן 20, בהכרה מלאה, עם פציעות קלות בפנים. שטרן הוסיף וסיפר: "העבירו אלינו צעיר כבן 20, בהכרה מלאה, עם פציעות קלות בפנים, ככל הנראה כתוצאה מנתזי ירי. פינינו אותו לבית החולים כשמצבו קל".


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:
⇔⇔⇔





אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.