אירוע טביעה קשה התרחש הבוקר (שישי) בחוף דלילה באשקלון. במוקד 101 של מד"א במרחב לכיש התקבל דיווח על גבר שטבע בחוף בעיר, וכוחות הצלה רבים הוזעקו למקום.
המאבק על חייו בקו המים
חובשים ופראמדיקים של מד"א שהגיעו לזירה העניקו טיפול רפואי לגבר, כבן 50, שנמשה מהמים במצב אנוש, וביצעו בו פעולות החייאה ממושכות.
חובש רפואת חירום במד"א ירון קפח סיפר: "קיבלנו דיווח על גבר שנמשה מהמים בחוף באשקלון. הגענו עד ממש לקו החוף באמצעות אמבולנס 4X4 והתחלנו להעניק טיפול רפואי לגבר כבן 50, שהיה מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה".
הפינוי לבית החולים
לדבריו: "ביצענו בו פעולות החייאה שכללו הנשמות ועיסויים, ופינינו אותו לבית החולים תוך ביצוע פעולות ההחייאה, כשהוא במצב אנוש".

זירת הטביעה בחוף דלילה באשקלון. צילום: מד"א
הגבר פונה לבית החולים ברזילי באשקלון, כשצוותי מד"א ממשיכים במאמצי ההחייאה לאורך כל הדרך. בבית החולים ברזילי נמשך המאבק על חייו של הגבר, והרופאים הצליחו לייצב את מצבו. הוא מטופל כעת במחלקה לטיפול נמרץ.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו:
⇔
⇔
⇔ ![]()


