עיריית אשקלון הודיעה הערב (יום ב') כי תצטרף מחר (יום ג', 19/5) לשביתה הארצית של השלטון המקומי. במהלך השעות 08:00-10:00 לא תתקיים קבלת קהל במשרדי העירייה, במסגרת מחאה על האלימות הפושה כנגד ראשי רשויות ועובדי ציבור. המוקד העירוני ימשיך לפעול 24/7 לרשות התושבים.
ההחלטה על השביתה התקבלה בדיון חירום שקיים היום יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, בהשתתפות ראשי הרשויות מכל הארץ, בעקבות ניסיון ההתנקשות החמור בראש מועצת ג׳דיידה-מכר, סוהיל מלחם ובסגנו עובייד עובייד.
במהלך שעות השביתה תתקיים בעיריית אשקלון, כמו בכל הרשויות, פעילות הסברה על הפגיעה החוזרת בנבחרי ציבור ועל הכישלון של גופי האכיפה בהגנה עליהם.
" ראש רשות נאבק על חייו"
יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, הדגיש בתום הדיון: "ראש רשות מכהן בישראל, שמנסה למנוע מגורמי פשיעה להיכנס לתוך הרשות, נאבק ברגעים אלו על חייו. אירוע זה הוא חציית קו אדום נוסף ומסוכן."
ביבס הוסיף: "לא יעלה על הדעת שנבחרי ועובדי ציבור יהיו חשופים לסכנת חיים יומיומית רק בשל מחויבותם לתפקידם ולשירות הציבורי. לא נוכל להשלים עם הפקרת ביטחונם של מנהיגי השלטון המקומי והעובדים."
רקע מדאיג: ניסיון התנקשות נוסף בעראבה
בישיבת החירום הוצגה תמונת מצב חמורה, כאשר רק ימים ספורים קודם לכן אירע ניסיון התנקשות נוסף בראש עיריית עראבה. ראשי הרשויות הדגישו את משבר המשילות העמוק וההשתלטות הפלילית על הריבונות בערי ישראל.
שורה ארוכה של ראשי רשויות מקומיות מוגדרים כיום ברמת האיום הגבוהה ביותר על חייהם.
דרישות מהממשלה: השב"כ והגנה על ראשי רשויות
ביבס הבהיר: "כשהפשע המאורגן מנסה להשתלט על הרשויות באיומי נשק – זו פגיעה ישירה בריבונות המדינה וההגדרה המדויקת לטרור. אנו קוראים לממשלת ישראל להכניס את השב"כ לאלתר, ולהתייחס לארגוני הפשיעה כארגוני טרור בהחלטת ממשלה לכל דבר ועניין, ולטפל בסכנה הזו טיפול שורש."
השלטון המקומי דורש כי משרד הפנים והמשרד לביטחון לאומי ייכנסו לאירוע באופן מיידי עוד היום, ויספקו חבילת אבטחה הכוללת מימון תקציבי דיפרנציאלי לכל ראשי הרשויות, כדי שיוכלו לשרת את הציבור מבלי לחשוש לחייהם.
"אנו מאחלים רפואה שלמה לסוהיל מלחם ולסגנו עובייד עובייד, ולא ניתן לארגוני הפשיעה להטיל אימה על מי שפועלים למען הקהילות שלהם", סיכם ביבס.


