דר נורית זוסמן בפתח בית הספר האקדמי. קרדיט: צילום רפואי ברזילי
דר נורית זוסמן בפתח בית הספר האקדמי. קרדיט: צילום רפואי ברזילי

בית הספר האקדמי לסיעוד בברזילי מציג: בית הספר של החיים

תכניות חדשות, מערך הכשרה מקצועי ואלפי בוגרים שמגשימים את עצמם. לבית הספר האקדמי לסיעוד במרכז הרפואי ברזילי יש המון סיבות לחגוג והגיע הזמן לגלות גם למה

פורסם בתאריך: 12.7.19 11:51

מאת: מיכל ברקו, תוכן שיווקי

קצת אחרי החגיגות לציון יובל להיווסדו, בית הספר האקדמי לסיעוד במרכז הרפואי ברזילי לא מפסיק להתחדש. כבר בתחילת שנת הלימודים הקרובה צפויות להיפתח תכניות ייחודיות המבשרות יותר מכל על רוחות של שינוי, העצמה ומובילות מקצועית.

בית הספר האקדמי לסיעוד במרכז הרפואי ברזילי מהווה מוקד משיכה למועמדים איכותיים, שותף בעיצובו של דור העתיד ומעניק בית חם לבוגריו. מדובר בבית הספר הראשון שאופיין בעצמאות מקצועית וחינוכית, שבאה לידי ביטוי בקביעת תכניות הלימודים על פי הצרכים המשתנים של המקצוע. עד כה הכשיר בית הספר לסיעוד אלפי אחים ואחיות בישראל, כשבכל שנה לומדים בו כ-750 סטודנטים הלומדים במגוון תכניות הלימוד. "בית הספר שלנו הוא מרכז הכשרה ופיתוח של אנשי מקצוע מצוינים ושל דור המנהיגות העתידית, הרואה שליחות במקצוע הסיעוד", מספרת ד"ר נורית זוסמן מנהלת בית הספר. "סביבת הלימודים מתקדמת ואיכותית, מבוססת על למידה עדכנית, תכניות עיוניות וקליניות ויחסים המושתתים על ערכים של אמון, כבוד ושותפות".

גולת הכותרת היא תכנית הלימודים החדשנית שתפתח את שעריה כבר באוקטובר הקרוב ותעניק תואר ראשון בסיעוד לאחיות מוסמכות. מדובר בתכנית באחריות האקדמית של אוניברסיטת בן גוריון ואורכה ארבע שנים. "השיח בשנים האחרונות השתנה ודוחף לכיוון של אחים ואחיות אקדמאים שעומדים בסטנדרט גבוה ותורמים למצוינות באזור הדרום", מסבירה נורית. "בוגרי תואר ראשון מקבלים בעצם כלים שיעזרו להם להתפתח ולהתקדם מקצועית בתחום הסיעוד, כאשר בהמשך למסלול הקלאסי לומדות האחיות אצלנו גם הכשרות מתקדמות בסיעוד (קורסים על בסיסיים) בתחומי רפואה דחופה, מיילדות, טיפול נמרץ משולב ועוד. ההכשרה הזו נותנת להם יתרון בכניסה למחלקות יוקרתיות וקפיצה משמעותית בקריירה".

חידוש נוסף בו מתהדר בית הספר האקדמי לסיעוד בברזילי הוא בלימודי סיעוד המותאמים להורים לילדים, שרוצים להגשים חלום להיות אח או אחות. התכנית, שתפתח בספטמבר הקרוב, מתאימה לאקדמאים המעוניינים בהסבת מקצוע ונלמדת במשך שלוש שנים, בשעות הבוקר. חופשות הלימודים חופפות לחופשות של משרד החינוך, כך שההורים יכולים לבלות עם ילדיהם בראש שקט וללא נקיפות מצפון. בנוסף, התכנית היא הראשונה בארץ שבה שכר הלימוד ממומן באופן מלא על-ידי משרד הבריאות וקרן מקס ברני.

בשורה נוספת היא בתחום קורסי ההכשרה וההשתלמויות העל בסיסיות המיועדים להתמחות מקצועית של אחים ואחיות במגוון תחומים, בהם טיפול נמרץ ילדים ופגים, רפואה דחופה, טיפול נמרץ משולב, הדרכה קלינית, שבץ מוחי וחדר ניתוח.

כמו כן, קיימים בבית הספר לסיעוד מגוון תכניות לימודים המותאמות לצרכי האוכלוסיות בכלל, ולזו שבדרום בפרט. ביניהן, לימודי הסבת אקדמאים; מסלול לאחיות מעשיות בדגש על הכשרה וטיפול באוכלוסייה הכרונית, גריאטרית ופסיכיאטרית; קורס עולים המיועד להסמיך אחיות מכל העולם לבחינה הממשלתית בישראל; ומסלול מיוחד למגזר הבדואי מתוך רצון להציב את שירותי הבריאות במגזר בשורה אחת עם הרפואה בישראל ולתרום למאמץ הלאומי לצמצום הפערים.

"תכניות הלימודים שלנו מעלות את קרנו של בית הספר לסיעוד ובעצם נותנות מענה למחסור העצום בהסמכת אחים ואחיות בישראל. אנחנו רואים שליחות עצומה בהקניית ידע עיוני ומקצועי המכשיר אחים ואחיות לתפקידי סיעוד חדשים המתפתחים במערכת הבריאות של המאה ה-21", אומרת נורית. "בוגרי בית הספר שלנו משתלבים במערכת הבריאות במגוון תפקידים, באשפוז ובקהילה. לאורך השנים בית הספר לסיעוד צמח, גדל והרחיב את הפעילות שלו לטובת בוגריו ולטובת האוכלוסייה הנעזרת בשירותיו. אנחנו שמים דגש גם בכל הקשור לעולם האקדמי, פיתוח מחקר והשתתפות בפורומים מקצועיים, אירוח משלחות מחו"ל ותכנון עתידי לקיום כנס בינלאומי לאחים ואחיות".

בשנתיים וחצי האחרונות מי שמנהלת ביד רמה את בית הספר לסיעוד היא  ד"ר נורית זוסמן, שמאחוריה ניסיון של 24 שנים כאחות וכמנהלת. לאחר שסיימה את התואר הראשון בסיעוד באוניברסיטת תל-אביב היא עבדה במשך 17 שנה בבית החולים שניידר כאחות אחראית במחלקת ילדים וכסגנית אחות ראשית. לאחר מכן עברה לעבודת מטה בכללית וניהלה את מחלקת תכנון ומדיניות בסיעוד. היא בעלת שני תארים שניים בניהול מערכות בריאות ובסיעוד, ותואר שלישי בעבודה סוציאלית, ומומחית למנהל ומדיניות בסיעוד מטעם משרד הבריאות.

גם כעבודתה כאחות וגם בהתמחותה בניהול היה חשוב לנורית להכשיר את האחות העתידית לפי המודל שראתה לנגד עיניה, האחות שהייתה רוצה שתטפל בה. כאשר חיפשה את השלב הבא בתחום החינוך לסיעוד הגיעה לבית הספר לסיעוד במרכז הרפואי ברזילי ומאז היא אחראית על הובלת תכנית אסטרטגית שמכילה בתוכה את כל הערכים שבהם היא מאמינה. ערכים שצריכים להיות חלק בלתי נפרד מתפקיד הסיעוד. "הערכים בהם אני מאמינה תואמים לערכים בהם מאמינה גם הנהלת המרכז הרפואי ברזילי, אם במובילות מקצועית, שותפות, כבוד האדם ואמון, והמטרה שלי היא לחזק את אותם ערכים גם בתכנית הלימודים בין אם מדובר בטיפול בילדים, בקשישים או בכל אזרח אחר. אנחנו פועלים להגדלת מספרי הסטודנטים, הצלחת הסטודנטים בבחינה הממשלתית והורדת מספרי הנכשלים. צוות בית הספר נבחר בקפידה ומורכב כולו מאחיות מוסמכות בעלות תואר שני המומחיות בתחומן. לא בכדי אחוז העוברים אצלנו את הבחינה הממשלתית הוא מהגבוהים בארץ ועומד כיום על למעלה מ-90%. וזאת מבלי להתפשר על מקצועיות, אנושיות ורפואה מתקדמת בגובה העיניים".

דר נורית זוסמן מנהלת בית הספר האקדמי. קרדיט: צילום רפואי ברזילי

דר נורית זוסמן מנהלת בית הספר האקדמי. קרדיט: צילום רפואי ברזילי


כתבה שיווקית


 

אולי יעניין אותך גם

באותו נושא

תגובות

תגובה אחת

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר