ד"ר בועז פורר. צילום רפואי : דוד אביעד
ד"ר בועז פורר. צילום רפואי : דוד אביעד

תחושות הבטן של רופא אף אוזן גרון

בתור נער היפראקטיבי, למד והתנסה על גופו בפציעות מסוגים שונים, עד שהבין שיש לו מקצוע ביד. הוא עשה את המסלול המאתגר לרפואה עם ממוצע בגרויות נמוך. ד"ר בועז פורר קיבל את ניהול מחלקת אף אוזן גרון במרכז הרפואי ברזילי, בגיל מוקדם יחסית

פורסם בתאריך: 13.4.19 15:12

מאת: נדב כהן, תוכן שיווקי

מי לא שמע על בעיות אוזניים אצל ילדים?

"בעיות שמיעה הן שכיחות בעיקר אצל ילדים, ומתחלקות לשתיים", מסביר בפתח דבריו ד"ר בועז פורר, מנהל מחלקת אף אוזן גרון. "ליקוי שמיעה מלידה, הוא תופעה שרופאים אמורים לזהות כבר בשלבי ההריון המתקדמים. הטיפול במקרים כאלה יהיה באמצעות ניתוח של שתל-שבלול, או בעזרת התאמת מכשיר שמיעה ייעודי בעתיד," מפרט ד"ר פורר.

האפשרות השניה, היא לקות שמיעה כתוצאה מהיווצרות של נוזלים בתוך האוזניים. "זו תופעה נפוצה מאוד בקרב ילדים קטנים, ומתפתחת בדרך-כלל בגילאי 2-3 לכל היותר. הבעיה במקרה הזה, היא חסימה של ניקוז בתעלה שמחברת בין האוזן והאף. הפעולה הנדרשת, היא ביצוע תהליך סטנדרטי שמוכר לרובינו בשם 'ניתוח כפתורים'. אצלנו בברזילי, מתקיימים בין מאה למאתיים ניתוחים כאלה במהלך שנה אחת."

אחרי שהגדרנו את הבעייתיות, עכשיו כדאי לכם להתעדכן מי נמצא בראש המחלקה ומקשיב לצרכים שלכם. "מי שמוביל את תחום ניתוחי האזנים המתקדמים ומנהל את שירותי הכירורגיה של האוזן הוא ד"ר דניאל קרקובסקי. בנוסף אחראי על תיקון עור התוף, על ניתוחים משמרי שמיעה וניתוחי מסטואיד. "במכון שמיעה מתקיימות בדיקות סחרחורת חדישות, מתקיימות בדיקות שווי משקל, ונערכות בדיקות פרטניות לילדים."

אם אתם רוצים לשמוע על יתר החידושים במחלקה? "אנחנו מתחילים לבצע ניתוחים מתקדמים של מיתרי הקול, תחת ניהולו של ד"ר ולדמיר טרושיין, מומחה למחלות קול ובליעה. כמו כן, מקדישים התייחסות מיוחדת לטיפול בשיתוק בדיבור או בגרורות או בגידולים במיתרי הקול", אומר פורר. "בנוסף, אנחנו פותחים שירות מענה למחלות באזור הבליעה, טיפול בבעיות פרקינסון, בהפרעות נוירולוגיות, או לאנשים אחרי שעברו אירוע לב." בצוות הרופאים הבכירים לצידו של ד"ר פורר, נמצאים גם ד"ר אלכס פומרצב, וד"ר יוליאן אולבסון, מומחה לניתוחי ראש וצוואר, לניתוחי בלוטת התריס ובלוטות רוק.

ילד בעל מומחיות להיפצע שהפך לדוקטור

"אני מכיר טוב את הכאב האישי בתור מטופל. אפשר לומר שבתור נער עברתי התמחות זריזה ברפואה על מרבית חלקי הגוף שלי", ד"ר פורר מתלוצץ ומחייך.  ליתר דיוק, ברזומה הפיזיולוגי של הרופא ישנם 10 שברים: "שורש כף היד ימין ושמאל, מרפק וברך, קרסול, שתי עצמות ירך וכמובן, אף. כל אלה, בנוסף לזעזוע מוח אחד, ולא פירטתי על חתכים קטנים ומכות יבשות זניחות. היום זה ברור וקוראים לזה:  ADHD הפרעות קשב, חוסר יכולת לריכוז והרבה היפראקטיביות, שהובילו אותי להיות ילד שובב ולהיפצע בקלות רבה." הוא אומר.

"להערכתי, הרגשתי העדר תחושת סכנה!" ד"ר פורר אומר בצורה מפורשת לפי מה שהוא זוכר, "בתור ילד שנפצע כל-כך הרבה פעמים, הייתי אמור להיות בפחד תמידי, כדי להימנע מפציעות נוספות בעתיד. אבל כנראה שעד היום אין בי את הפחד ההישרדותי הזה, שאמור למנוע ממני להיפגע. אם הייתי שובר רגל, מיד הייתי חושב: 'זה כואב, אבל לא נורא. בסוף זה מתאחה!"

מסלול מאתגר ללימודי רפואה

כשהתבגר, פורר תרם בשירותו הצבאי ליחידת הצוללות של חיל-הים. "כשהשתחררתי וחשבתי על לימודים, תכננתי ללמוד בכלל דברים אחרים. בהתחלה הייתי בכיוון של ארכיטקטורה, ווטרינריה, או משהו בתחום ההנדסה. בגיל 25 קמתי יום אחד והבנתי שאני הכי מתחבר למקצוע הרפואה. התחום הרפואי תמיד מתפתח, מתקדם ואפשר ללמוד עוד דברים חדשים, ובדרך לטפל ולעזור להמון אנשים."

"היה לי ממוצע בגרות נמוך מאוד, והייתי חייב לעשות שיפור ציונים, או בעצם לעשות את כל הבגרויות שלי מחדש". אומר פורר וממשיך להציג את המסלול המשונה שעבר  בדרך, "ניגשתי 3 פעמים לפסיכומטרי במטרה להגיע ליעד המתאים של 770 נקודות בכדי להתקבל למסלול לימודי רפואה. הייתי קרוב, אבל לא הצלחתי להגיע לסכום הזה. כשנפתחה מכינה, מתוך 400 מועמדים התקבלו רק ארבעה, ואני הייתי ביניהם. בסופו של דבר, דרך המכינה התקבלתי ללימודי רפואה, ואז התחלתי את התהליך המקצועי. התגלגלתי לכל מיני מקומות, ומשם צמחה הקריירה המעט מוזרה שלי."

כרופא מתחיל, עבר התמחות בכירורגיה של הסינוסים בבית-חולים איכילוב. באותה תקופה, כבר היו שם הרבה מאוד רופאים בתחום שלי, ולא היה לי הרבה מקום להתפתח מבחינה אישית ומקצועית. לשמחתי, המרצה שלי אמר לי שיש לי הזדמנות לגדול ולצמוח בברזילי, שהיה בית-חולים חדש ובתחילת דרכו, כמוני".

שאיפה לביצוע ניתוחי 'בסיס-גולגולת' של המוח דרך האף

ד"ר בועז פורר, התמנה לניהול מחלקת אף אוזן גרון בגיל יחסית מוקדם- כשהיה בן 47. ולמעשה נמצא כבר 14 שנה בבית-החולים ברזילי, 5 שנים מתוכן, כמנהל המחלקה ואחראי על שירות ניתוחי סינוסים. "ברזילי בשבילי הוא שילוב מנצח של ציונות והגשמה עצמית. בחרתי לבוא לכאן כדי לחזק את הפריפריה. בשנים האחרונות הצלחנו לצרף אלינו ולגבש צוות של רופאים חדשים, תוך הכשרה ייעודית ומתן שירות איכותי בכל התחומים."

כמנהל, יש לך שאיפה מקצועית אישית?

"אני מקווה מאוד שנוכל בקרוב לבצע ניתוחי מחלקה נוירוכירורגית וניתוחי בסיס-גולגולת, כלומר ניתוחי מוח מורכבים הנערכים דרך ארובות האף. זה תחום העניין המרכזי והתת-המקצועי שלי, בו עברתי השתלמות והתמחיתי בלימודי בסינגפור. אלה ניתוחים שעדיין פחות מוכרים בארץ, ובמשך הרבה שנים לא היו מומחים בתחום הזה. להערכתי, הוא צובר תאוצה ומתפתח לאט-לאט. עבורי זו שאיפה אישית, ומקווה שיתפתח שירות כזה בברזילי."

וכמובן, יש לך חזון מחלקתי?

"אנחנו עובדים יחד, בשיתוף פעולה צמוד עם מחלקת עיניים. היית שמח לראות יותר ניתוחי ארובת עיניים דרך האף." אומר פורר לפני סיום, "אני מייחל שיבואו אלינו מכל אזור הדרום לעשות ניתוחים, ושהשירות שהמטופלים יקבלו כאן, לא יפחת במעט מהשירות במקום אחר, ואולי יהיה אפילו טוב יותר."

ד"ר בועז פורר. צילום רפואי : דוד אביעד

ד"ר בועז פורר. צילום רפואי : דוד אביעד


כתבה שיווקית


 

אולי יעניין אותך גם

באותו נושא

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר