צוות המנתחים בראשותו של ד"ר אוחנה. צילום: מורן נסים, צילום רפואי ברזילי
צוות המנתחים בראשותו של ד"ר אוחנה. צילום: מורן נסים, צילום רפואי ברזילי

ד"ר גיל אוחנה: "היום ברזילי הוא בית חולים חדש, אבל עם ניסיון"

שינוי תדמית, לא נעשה ביום אחד, אבל העשייה, ההתפתחות והשדרוג שעובר המרכז הרפואי ברזילי בשנים האחרונות, מעידים על מהפכה. ד"ר גיל אוחנה, מנהל המערך הכירורגי ומי ששותף למהפך, מציג את המערך המתקדם שהוא עומד בראשו, זאת לצד שירותים טכנולוגים חדשניים

פורסם בתאריך: 17.6.18 09:58

מאת: נדב כהן (תוכן מקודם)

ידוע שתדמית ותפיסה מחשבתית של דעת קהל אפשר לקלקל בקלות, ומנגד, לוקח שנים כדי לתקן אותה ולשקף מציאות חדשה. "זה נכון. רוב הציבור זוכר את ברזילי הישן", פותח את דבריו ד"ר גיל אוחנה, מנהל המערך הכירורגי בברזילי ומניח את הדעות הקדומות לצד העובדות הכואבות, כמו פציעה חמורה על שולחן הניתוחים. "הרי כולנו יודעים כמה בית-החולים ברזילי השתנה והשתדרג מכל הבחינות, ובכל-כך הרבה מערכים רפואיים, זה לא מה שהיה פעם, לפני 6-7 שנים. מאז שהגיע ד"ר חזי לוי, מנהל בית החולים, הוא יצר כאן מהפכה. יש לנו הכל חדש, טכנולוגיה, מבנים, צוות של אנשים מיומנים ואנושיים". מעבר לתאריך ההיסטורי, כשמנתחים את השינוי והמהפך הגדול שעובר בית-החולים ברזילי בשנים האחרונות, מותר להתעכב לרגע על המונח – 'ברזילי החדש'.

מהפכה בתחום הרפואה הדחופה בברזילי. ד"ר חזי לוי בחדר הטראומה החדש

"נתחיל מזה ששיטת הניהול השתנתה מאז, בצורת ניהול המחלקה, במבנה המערך הכירורגי, בקבלת ההחלטות ובחלוקת התפקידים. מאחר ומדובר באנשים ובמטופלים, יצרנו שינוי פרסונלי משמעותי. שינינו נורמות עבודה וגייסנו רופאים חדשים ואיכותיים למערך הכירורגיה. יש לנו גישה חדשה, לפיה עוד הרבה לפני שאנשים נכנסים לתהליך של ניתוח, הם יעברו מסע מדויק ויבינו לקראת מה הם הולכים ומה הם צפויים לעבור", מנהל המערך חותך את המילים בחדות ואומר: "בית-החולים שלנו הוא לא מפעל וזו לא קצביה של לקחת סכין ליד ומהר לחתוך".

"חשוב שנבין, השינוי הוא לא רק של פני המחלקה, אלא שינוי שבא לידי ביטוי בשיח בין הרופא לחולה ולבני המשפחה. השילוב בין איכות טיפול לשינוי פרסונלי, הוא המוטו שלנו. רוב חוות הדעת והתלונות שנתקלו בהן בעבר, היו בעיקר על יחס. כוח אדם איכותי, ורופאים מסבירי פנים, יוצרים את ההבדל".

מהפכה טכנולוגית-אנושית

ד"ר אוחנה מספר כי שירותי מערך הכירורגיה המתקדמים, נוגעים בכמה תחומים ומחולקים לתתי מחלקות. "הטיפול בכבד ודרכי-מרה לא היה בעבר. זהו תחום מתפתח, קיבלנו ציוד מתקדם כמו מכשיר אולטרסאונד-תוך-ניתוחי לבדיקת הכבד. בעתיד הקרוב, נתחיל לבצע בברזילי ניתוחי כבד, ברמה של טיפול בגרורות, ובגידולים ממאירים ושפירים".

מכשור מתקדם יאפשר לנו לבצע מגוון נוסף של ניתוחים. ד"ר אוחנה במהלך עוד ניתוח. צילום: מורן נסים, צילום רפואי ברזילי

המחלקה לכירורגיה כללית מתרחבת גם לשירותי כלי הדם, ומספקת לציבור מענה בהקיף רחב במגוון של פציעות או מחלות הדורשות ברוב המקרים ניתוח ומעקב מתמשך. המחלקה, מקבלת מטופלים מכל מחלקות המרכז הרפואי ברזילי, החל מהמיון החדש, ממרפאות החוץ, וכן ממרפאות הקהילה ורחבי הארץ. ניתוחים מוזמנים מראש נערכים פעמיים בשבוע, ונפרסים בין חמישה חדרי ניתוחים חדישים. יום נוסף בשבוע, מיועד לניתוחי פיסטולה ועורקי-ורידי לחולים עם אי ספיקת כליות סופנית, לשם טיפול בדיאליזה. ניתוחים דחופים, מתבצעים כמובן בכל שעות היממה.

מנהל המערך הכירורגי מתאר את השינוי מנקודת מבטו האישית והמקצועית, ומשבח את צוות הרופאים במחלקתו. "ד"ר ירון מינץ, כירורג ותיק ומומחה בכירורגיה של דרכי עיכול עליונות, עבר הכשרות רבות מחוץ לארץ, והקים אצלנו מרפאה רב-תחומית שמספקת מגוון שירותים נלווים. כמו הערכה על-ידי דיאטנית, פגישה עם אחות-פסיכולוג קשובה, הרצאות בהיקף של שעה וחצי על דרכי התמודדות בהשמנת יתר".

צוות המערך הכירורגי בברזילי. צילום: מורן ניסים, צילום רפואי ברזילי

צוות המערך הכירורגי בברזילי. צילום: מורן ניסים, צילום רפואי ברזילי

אוחנה ממשיך ועובר לפרגן לקולגות שלו "בכדי לתת מענה בתחום הפרוקטולוגיה ורצפת האגן, נמצאים איתנו, ד"ר לרנר וד"ר מרגולין. ד"ר לרנר, הוא מומחה עם רזומה ושיעורי הצלחה גבוהים בצורה מדהימה. הוא בין הבודדים בארץ שפועל בשיטה ייחודית, שנקראת פיסטולה-אנלית. ד"ר ליפשיץ, הוא כירורג שד, רופא מסור, מקצועי ומסביר פנים. יש לנו כירורג חזה, שעובד בשיתוף פעולה מאוד צמוד עם יחידת החזה. בכלל, הוא חלק בלתי נפרד מהמחלקה, וזה אחרת לגמרי כשהוא יושב יחד איתנו בפגישות השבועיות, שומע ומכיר את כל המקרים של ניתוחי ריאות, קנה נשימה, אונקלו-סקופיה, ומכיר את המטופלים ממש מקרוב".

להכיר את המטופל מקרוב. ד"ר אוחנה עם צוות המחלקה. צילום: מורן נסים, צילום רפואי ברזילי

"היום, חבילת הטיפול שהחולה מקבל היא גדולה הרבה יותר," אומר אוחנה וממשיך להציב רף גבוה, "ממש לאחרונה, נרכש ציוד חדש של אולטרסאונד-רקטלי, ציוד למדידת לחצים בפי-הטבעת וטיפול בפוליפים. זו טכנולוגיה לאיתור של גידולים או פוליפים ברקטום, שקרובים לפי הטבעת. כך למעשה, ניתן לכרות את הגידול בלבד, בפעולה שיכולה להציל אדם מסטומה קבועה לכל החיים" מדגיש אוחנה ומוסיף, "הקמנו תחנה לברור הפרעות אגן. באותה הזדמנות בה מתבצעת הבדיקה, ניתן לקבוע מועד להמשך טיפול במקום לחכות לתורים במשך שנה שלמה. בנוסף, השגנו מכשיר 'אנגיו' חדש ומתקדם שעולה מעל למיליון שקל, שמאתר סתימות בכלי דם ומאפשר לעצור דימום בזמן".

בחזרה הביתה

ד"ר אוחנה נפגש, שומע, מקשיב ומקבל המון מטופלים ביום. "התקשר אלי חבר, שאחיינית שלו סובלת מכאבי בטן חזקים. הוא רצה שרק אני אראה אותה, ובדיוק הייתי חייב לצאת מבית החולים".

לדבריו של אוחנה, זה משמח לדעת שמטופלים מרגישים בטוחים במקצועיות האישית שלו כרופא ממוחה, אבל הסיפור הזה הוא דוגמא לכך שבמקרים כאלה המטופלים מחמיצים את מרכז העניין שהמומחה הוא הפנים ומה שמיצג בפועל את בית-החולים.

מה שמייצג את בית החולים. ד"ר אוחנה. צילום: מורן נסים, צילום רפואי ברזילי

ולהשלמת הסיפור, "אז החבר אמר לאח שלו, אוחנה לא נמצא כרגע, תחליט מה שתחליט. בסופו של דבר, הוא לקח אותה לבית חולים אסותא, בדקו אותה, לא מצאו משהו מיוחד ושחררו אותה הביתה. המקרה הספציפי פחות רלוונטי. התופעה הרבה יותר חשובה מהטיפול עצמו. חבל לי שאנשים נוסעים חצי שעה לבית-חולים שנתפס בעיניהם כחדש, ובעצם יש להם מתחת לבית, בית-חולים שעובר מהפכה של חדשנות".

 צילום: מורן נסים. צילום רפואי, ברזילי

"ברזילי הוא בית חולים חדש, איכותי ומשודרג הרבה יותר". צילום: מורן נסים. צילום רפואי, ברזילי

"באופן מסוים, אסותא נתפס אולי כבית חולים חדש, בקונוטציה של 'פרטי', האם זה יותר טוב? זה לא בהכרח נכון. יש לאנשים ניסיון חיובי מהטיפול שם? לא בהכרח. זה בית-חולים שאנשים לא יודעים עליו כלום, והמקום עדיין צריך להוכיח את שירותיו. והרבה פעמים, מטופל הולך-חוזר ומבין שטעה". ד"ר אוחנה מדגיש ומתפאר, "אני אומר לכם שהיום, גם ברזילי הוא בית חולים חדש, איכותי ומשודרג הרבה יותר!".

אולי יעניין אותך גם

באותו נושא

תגובות

10 תגובות
  1. אביבית

    שלוש שנים אנחנו גרים באשקלון וקיבלנו חווץ דעת שלילית מאוד על בית החולים גם מקולגות שלכם..שלא ניצטרך!!! אבל..טוב לדעל שיש שינוי..בהצלחה

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    בית חולים ברמה גבוהה עם שינויים עצומים ורק לטובה ..צוות הכירורגיה הם בין טובי העולם .. ד״ר ירון , לרנר , אוחנה , בטי … כולם שם אלופים ואנושיים שזה לא פחות חשוב ותמיד קשובים לחולים !! ישר כוח והצלחה בהמשך . בריאות לעל החולים .. כחלון שולמית !

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    ברצוני לשתף מתוך נסיון אישי. עברתי ניתוח בקע בשלושה מקומות בו זמנית עי ד"ר גיל אוחנה . במפגש הראשון שלי עם ד"ר גיל.אני שלא מבין מה המשמעות של לעבור ניתוח בפעם ראשונה.פגשתי קודם כל אדם צנוע מלא אהבה לחולה סובלני,סופר מקצוען.אין לי ספק,עם הצטרפותו לצוות הניהולי של בית חולים ברזילאי בכלל,ולמחלקה הכירורגית, זו תהיה תוספת מבורכת ביותר. בהצלחה

  4. יואל

    אני לפני ניתוח בשבוע הבא והתגובות שאני קורא מחממות את הלב ובלי חשש תודה

  5. אפרת

    אושפזתי בעקבות כאבי בטן עזים תוצאות הבדיקות דם שלי הראו ממדי דלקת גבוהים היה חשד לאפנדציט לאחר יומיים נכנס רופא ושאל את אבא שלי מה אנחנו מעדיפים האם ניתוח או בדיקה פולשנית ושהוא מציין לו שעדיין לא יודעים מה יש אבל יעשו ניתוח ויראו לאן זה מתפתח אבא שלי היה בהלם שהוא אמור לבצע ולהחליט במקום הרופא לבסוף לאחר התייעצות עם הרב בני פישר הוחלט ולבצע בדיקת גסטרוסקופיה שלפי תלונותי ולפי המלוצותיו של הרב בני פישר ביצעו את הבדיקה וגילו דלקת חריפה בקיבה שוחררתי מהמחלקה שאני לא ממסוגלת לאכול ולשתות ועדיין מתפתלת מכאבי הבטן כמובן שבמכתב השחרור רשמו דברים סותרים בכדי לחסות על עצמם לאחר יום שההיתי בבית והמצב רקהחמיר מיום ליום פניתי בלילה לטרם עקב כאבי בטן חריפים ומשם פינו אותי לבית חולים טרם השומר ששם גילו שנתנו לי טיפול שאינו מתאים הרופא היה המום ששמע ששיחררו אותי שאני עדיין ללא שתיה ואוכל במהלך חודש חיברו אותי לאנטביוטיקות וההיתי במעקב במרפאות חוץ במשך חצי שנה
    בנוסף לכך במסגרת אישפוזי בבית חולים ברזילי בהיותי בגיל 15.5 שמו אותי במחלקה של מבוגרים וכלל לא בתחום של מחלקת כירוגית ילדים וכל פעם שניסנו לפנות לצוות הרפואי היחס שחלק מהם היה מתחת לכל ביקורת
    מודה על כל רגע שלא המשכתי שם אני לא יודעת איזה נזק רפואי היה יכול לגרום לי…

  6. מרים ליבוביץ

    דר אוחנה רופא מקצועי אנושי פשוט מלאך.
    לצערי בעלי נאלץ לעבור ניתוח אבל כשהכרנו את דר אוחנה הרגשנו שהוא בידיים טובות.
    ברוך השם הכל עבר בעלי הבריא ויש לנו רק מילים טובות כלפי כל המחלקה ולהודות ולהגיד תודה.

  7. מטופל

    איך יוצרים קשר עם מחלקה הכירורגית אם אתמול עשו ניתוח ובערב שוחררו הביתה, היום יש אדמומיות באזור רחב במקום הניתוח, מתקשרים למחלקה שם שולחים למיון ואין סוף לזה!??? בגליל האזור האדום שלחו לניתוח דחוף, למה עכשיו צריכים לעבור את כל התהליך מהתחלה???? ביזבוז זמן שיכול לגרום לנזק

  8. אנונימי

    ההוראות לא עוברות מצוות לצוות בפנימית ה חוזרים על אותה טעות עם זלזול בהוראות רופאים מהמחלקה אחרת , כתושבי אשקלון 50 שנה היה ראוי שבית החולים יעבור שינוי מסיבי וצוותים יהיו הרבה יותר מוכשרים ממה שהרגשנו בשנת 2020 , זה בושה לצוות אחיות בפנימית ה שלא יודעות לתת תשובות לבעיה שנוצרת פעם אחרי פעם אחרי פעם זאת אחרי שרופא נתן הוראה לא לעשות את אותה הטעות , מאוכזב מאוד מהטיפול ,ניתוח פשוט הסתבך לשבועיים אישפוז ומעבר מהמחלקה למחלקה אחרת תוך זריקת אחריות להבא בתור .

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשקלון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר